Golf in Uruguay

Het Uruguayaanse grondgebied is de thuisbasis van enkele van de mooiste golfbanen in Zuid-Amerika. Gelegen in prachtige landschappen, zorgen voor vereiste rust tijdens dit spannende spel.
Op dit moment, heeft Uruguay tien exclusieve golfbanen in perfecte vorm, allen ontworpen door gerenommeerde architecten. De golfclubs zijn onderdeel van de Uruguayaanse Golf Associatie, opgericht in 1950 en verantwoordelijk voor het behoud van de hoge tradities van deze elegante sport. 
Deze instelling is verantwoordelijk voor het organiseren van nationale en internationale evenementen in Uruguay.
Hieronder een opsomming van de beste golfbanen in Uruguay.

  • Club de Golf del Uruguay: ontworpen door Dr. Alister Mackenzie in het jaar 1930 en gelegen in de wijk Punta Carretas, aan de oevers van de Rio de la Plata en een paar minuten van het commerciële en financiële centrum van Montevideo. Het is een 18 holes golfbaan, par 73.
  • Club de Golf del Cerro: gelegen in Montevideo en een van de oudste van het land. Steile hellingen en lommerrijke bomen zorgen voor een grote aantrekkingskracht bij de golfers. De baan met 18 holes heeft een record van 67 slagen.
  • Cantegril Country Club: tegenover de Avenida San Pablo de Punta del Este bevindt zich de exclusieve Cantegril Country Club, ontworpen door Luther H. Koonz. De baan heeft 18 holes, met een record van 65 slagen. Het heuvelachtige parcours met vele weelderige zee dennen, is aangelegd in het jaar 1947.
  • Club del Lago Golf: in de omgeving van  Laguna del Sauce en Portezuelo ( 3 km). De golfbaan is strategisch gelegen in het departement Maldonado op 14 kilometer van het centrum van Punta del Este. De 18 holes golfbaan, vanaf 8 november 2014 tot 21 februari 2015 worden er diverse toernooien georganiseerd, waar u zich reeds voor kunt inschrijven. De baan werd geopend in 1983 en kent verrassend een typische Amerikaanse ontwerp, zeldzaam in Zuid-Amerika. Het Hotel del Lago een luxe en verfijnde vijf-sterren hotel met 75 kamers biedt golfers een unieke ervaring van ontspanning en sport.
  • Four Seasons Golf Club: gelegen in Carmelo. Deze moderne golfbaan werd geopend in het jaar 2000, met het oog om één van de belangrijkste van Zuid-Amerika te worden. De golfbaan is gelegen aan de route 21 bij Carmelo ( km 262) in het departement Colonia. Zachte golvingen, een prachtige natuur, wetlands, inheemse bomen en meren zijn kenmerkend voor de baan. De 13 holes golfbaan is een genot voor profs.
  • Sheraton Golf & SPA Resort: in de sfeervolle omgeving van Colonia del Sacramento aan de oevers van de Rio de la Plata. De golfbaan Real de San Carlos Village & Golf maakt deel uit van het luxe Sheraton Golf & Spa Resort. De 13 holes golfbaan, par 70, is ontworpen door Emilio N. Serra en geopend in 2005. De baan zal in de toekomst worden uitgebreid tot een 18 holes baan.
Booking.com